Ικανοποίηση από την επίτροπο Κρέτσου για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και για την εκίνηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020

/
Ημερομηνία25 Φεβ 2016
/
Κατηγορίες

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Επιτρόπου, αρμόδιας για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επίτροπος δήλωσε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και την κινητοποίηση της κυβέρνησης για την εκκίνηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2103 που βρίσκονται στην τελευταία φάση τους.

Η κυρία Κρέτσου σχολίασε με θετικό τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης που είχε ως αποτέλεσμα τη μέγιστη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013, την έναρξη των νέων προγραμμάτων αλλά και την υιοθέτηση καινοτομιών όπως η υιοθέτηση συστήματος διαχείρισης ελέγχου για τα νέα προγράμματα, κάτι που κατατάσσει τη χώρα μας στους πρωτοπόρους της ΕΕ σε αυτό τον τομέα.

Ο υπουργός ενημέρωσε την επίτροπο, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στη φάση υποβολής και αξιολόγησης των επενδυτικών προτάσεων και σχεδίων, ώστε να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος για τους επενδυτές, καθώς επίσης και για να εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενική αξιολόγηση.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για την προώθηση των δημοσιεύσεων 4 προσκλήσεων για νέες δράσεις του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και της γνωστοποίησε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα ανακοινωθεί η δράση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δομών και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters) για να προωθηθεί η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας.

Η επίτροπος, τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα για το μεταναστευτικό και σημείωσε την ανάγκη να βοηθηθούν οι τοπικές κοινωνίες που σηκώνουν αυτό το κοινωνικό βάρος.

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση