100 χιλιάδες φορολογούμενοι στις εφορίες για έλεγχο και διευκρινίσεις

/
Ημερομηνία27 Αυγ 2013
/

Αυτήν την εβδομάδα θα κληθούν να μεταβούν στις εφορίες για έλεγχο και διευκρινίσεις περίπου 100 χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Έκανε γνωστό ότι επιπλέον 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, προσθέτοντας ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.
Κάλεσε επίσης όσους πολίτες έχουν την δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.
Διευκρίνισε ότι 3 δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους ελέγχθηκε τον Ιούλιο ενώ 2 δόσεις όσων η δήλωση ελέγχθηκε τον Αύγουστο και όσοι εκκαθαριστούν τώρα.
Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος, μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον.
Είπε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.
Πηγή : skai.gr

Αφήστε μια απάντηση