Τέλη Απριλίου ξεκινάει η υποβολή των δηλώσεων

/
Ημερομηνία02 Μαρ 2017
/

Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για περισσότερους από 6 εκατ. φορολογουμένους.

Το Taxisnet θα παραμείνει ανοικτό σχεδόν για τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί η πρώτη εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων.

Ήδη ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής υπέγραψε απόφαση με την οποία δίνεται προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου στις επιχειρήσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2016.

Εξαιρετικά, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 30ή Ιουνίου. Τα νέα φορολογικά έντυπα έχουν ήδη σχεδιαστεί, με τις περισσότερες αλλαγές να αφορούν όσους αποκτούν αγροτικά εισοδήματα, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα έχουν την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών, που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο χωρίς να απαιτείται να εμφανίσουν δαπάνες με αποδείξεις.

Πηγή: www.e-forologia.gr

Αφήστε μια απάντηση