Πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας απο τον Δήμο της Αθήνας

/
Ημερομηνία12 Φεβ 2014
/

Πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στον Δήμο Αθηναίων, με κονδύλια ύψους 27 εκ. ευρώ, με την συνέργεια φορέων του επιχειρηματικού κόσμου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο δημαρχείο της Αθήνας, με τους επικεφαλής του ΣΕΒ, του ΕΒΕΑ, τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α.

Στόχος είναι η προώθηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου συνεργασίας, στο οποίο ο δήμος Αθηναίων θα λειτουργεί ως κόμβος, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, για τη συνέργεια επιχειρήσεων και φορέων.

Θα υποστηριχθούν κυρίως κλάδοι αιχμής, όπως οι νέες τεχνολογίες, η δημιουργική βιομηχανία και οι επιχειρήσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Το ακτίκτυπο στην κοινωνία υπολογίζεται στη δημιουργία 140 νέων επιχειρήσεων στον τομέα των νέων τεχνολογιών, 100 στον τομέα της δημιουργικής βιομηχανίας, 50 για νέες κοινωνικές επιχειρήσεις και το λιγότερο 600 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα υποστηριχθουν 887 υφιστάμενες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι όσες επιχειρήσεις άντεξαν τα τελευταία χρόνια είναι εξουθενωμένες αλλά ο επιχειρηματικός κόσμος “μπορεί να εκφράσει την δύναμη της αισιοδοξίας που έχει η κοινωνία” . Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία του ΣΕΒ με τον Δήμο Αθηναίων θα στηρίξει τους νέους επιχειρηματίες.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, υποστήριξε ότι “έχουμε εξαιρετικά υψηλό νέο ανθρώπινο δυναμικό και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων θα δημιουργία θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας”, που έχει στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων με την παροχή αξιόπιστης υποστήριξης.

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αφήστε μια απάντηση