Χαλάρωση των capital controls για επιχειρήσεις, μένει το όριο αναλήψεων των 420 ευρώ, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι τον Δεκέμβριο

/
Ημερομηνία09 Σεπ 2015
/

Το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης του υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

 

Πηγή της ΤτΕ μετά τη συνάντηση τόνιζε ότι στόχος είναι οι τράπεζες να μείνουν ιδιωτικές ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση αποφασίστηκε ότι εντός του Οκτωβρίου θα πρέπει να είναι έτοιμο το πλαίσιο για την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

 

Συζητήθηκε επίσης ο τρόπος με τον οποίον οι τράπεζες θα ξεκινήσουν εκ νέου την δανειοδότηση της οικονομίας ενώ μπήκε τέλος στις συγχωνεύσεις μεταξύ των συστημικών τραπεζών.

 

Τέλος αποφασίστηκε να μην υπάρξει χαλάρωση για το όριο αναλήψεων των 420 ευρώ ανά βδομάδα. Ωστόσο τονίστηκε ότι οι περιορισμοί για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να χαλαρώνουν μέρα με την ημέρα.

 

 

Πηγή: www.skai.gr

Αφήστε μια απάντηση