Χάος με τους κωδικούς 037-038 των αγροτών

/
Ημερομηνία07 Ιούλ 2017
/

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το θέατρο του παραλόγου αναφορικά με τους δυσώνυμους πλέον κωδικούς 037-038 καλά κρατεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί φορολογούμενοι με αγροτικά εισοδήματα, λίγο πριν πέσουν για ύπνο βλέπουν στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε1 ότι οι κωδικοί 037-038 είναι «κλικαρισμένοι» και ήρεμοι αφήνονται στην αγκαλιά του Μορφέα, όμως το πρωί με τη δροσούλα, καθώς ξυπνούν διαπιστώνουν ότι ως δια μαγείας δεν είναι πλέον με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς έχουν ήδη στα χέρια τους και βεβαίωση από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που τους πιστοποιεί και με τη «βούλα» που λέμε ότι είναι κατ΄επάγγελμα αγρότες!

Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά τις διαβεβαιώσεις ότι τα αρχεία διορθώθηκαν και έχουν σταλεί την τρίτη πλέον φορά με τα σωστά δεδομένα. Πραγματικά, όπως έλεγε και ο αξέχαστος Φίλιππος Συρίγος, «είναι να γελάει κανείς» με όσα συμβαίνουν.

Σ’  αυτό το άσχημο παιχνίδι πινγκ-πονγκ που διεξάγεται ανάμεσα στα δύο υπουργεία (Ανάπτυξης και Οικονομικών) κυρίως εμείς οι λογιστές που ασχολούμαστε με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι είμαστε το μπαλάκι που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση από τα δυνατά χτυπήματα των ρακετών. Η ταλαιπωρία που υφιστάμεθα δεν έχει προηγούμενο.

Τελικά τι θα γίνει μ αυτό το ζήτημα; Για όλο αυτό το κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί θα αναλάβει επιτέλους κανείς την ευθύνη;

Ο χρόνος κυλά, η καταληκτική ημερομηνία κοντεύει, όμως τα προβλήματα παραμένουν. Αυτό που απομένει να δούμε είναι πότε θα φιλοτιμηθούν οι υπεύθυνοι να δώσουν στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση μέσω της οποίας θα εξηγούν τι έχει συμβεί αναφορικά με το μείζον αυτό θέμα που αφορά χιλιάδες αγρότες και έχει άμεσο αντίκτυπο στο ποσό της εκκαθάρισης του φόρου.

Επειδή οι κωδικοί 037-038 ενημερώνονται βάσει αρχείου που στέλνει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, εικάζουμε ότι τα όποια λάθη έχουν γίνει προφανώς από αυτό το υπουργείο και όχι από το υπ. Οικονομικών. Αυτό όμως δεν μας αφορά, δεν είμαστε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες, εμείς απλά θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και δυστυχώς δεν μπορούμε, Επιτέλους πρέπει να γνωρίζουμε από επίσημα χείλη τι μέλλει γενέσθαι και όχι να βαδίζουμε στα τυφλά.

Πηγή: www.taxheaven.gr

Αφήστε μια απάντηση