ΥΠΟΙΚ: Δεν χάνονται οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ από ανέργους και πολύτεκνους

/
Ημερομηνία25 Ιούλ 2016
/

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την καταβολή του ΕΝΦΙΑ προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας ότι ο φετινός φόρος θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα είναι στο τέλος Σεπτεμβρίου και ότι τα αγροτεμάχια θα μείνουν εκτός του συμπληρωματικού φόρου.

Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα, το ΥΠΟΙΚ, επισημαίνει ότι:

1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.

2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.

3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.

4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.

5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν.

 

 

Πηγή: www.e-forologia.gr

Αφήστε μια απάντηση