Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων

/
Ημερομηνία18 Δεκ 2013
/

Υπερψηφίστηκε επί των άρθρων, το νομοσχέδιο για την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Το  μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως της συζήτησης που προηγήθηκε προσέλκυσαν άλλες διατάξεις που εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο από διαφορετικά υπουργεία, όπως το άρθρο 39 για το νέο σύστημα πιστοποίησης των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, για το οποίο εξέφρασε επιφυλάξεις η εισηγήτρια της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου! Η κ. Πατριανάκου ανέφερε τελικά ότι υπερψηφίζει μεν το άρθρο αλλά  «με την πολιτική επιφύλαξη ότι  ο υπουργός (κ. Κωστής Χατζηδάκης) θα το αποσύρει στην Ολομέλεια»!

Μάλιστα, όταν ο  προεδρεύων στην  Επιτροπή Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος παρατήρησε   ότι τέτοια επιφύλαξη δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό, η κ. Πατριανάκου ανέφερε  ότι επειδή δεν θέλει να δημιουργηθεί πολιτικό πρόβλημα, υπερψηφίζει το άρθρο και καλεί τον υπουργό στην Ολομέλεια να το αποσύρει.

Προηγουμένως, στην Επιτροπή Οικονομικών μίλησε ο  υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης για το άρθρο 30, σχετικά με τη τη διαδημοτική κινητικότητα.

Η κ. Πατριανάκου ανέφερε για το ίδιο  θέμα ότι  είχε παρατηρήσει πως μέσα στη διάταξη για τη διαδημοτική κινητικότητα, περιλαμβάνονται ινστιτούτα που προβλέπεται να καταργηθούν, λέγοντας ότι «αυτό είναι ένα ρουσφέτι που πάει να γίνει σε κάποιους που καλύπτονται πίσω από μεταρρυθμιστικές διατάξεις». Είχε δε ζητήσει την προσωπική εμφάνιση του υπουργού Εσωτερικών στην Επιτροπή, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις.

Ο  κ. Μιχελάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι υπάρχουν δήμοι με αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά υπάρχει και  έλλειψη προσωπικού (πχ μηχανικοί),  που  πλεονάζει σε άλλους δήμους. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχει ένα χαοτικό σύστημα μετατάξεων και αποσπάσεων, και εμείς ερχόμαστε να παντρέψουμε τις ανάγκες των δήμων, με τις επιθυμίες υπαλλήλων να μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία, με κριτήριο το τι χρειάζεται κάποιος δήμος» τόνισε  υπουργός Εσωτερικών.

Η όλη διαδικασία θα είναι υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν (πάντα με δικό τους αίτημα), θα τεθούν για έναν μήνα σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προσμετρηθούν στην κινητικότητα του 2013, αλλά χωρίς κανέναν κίνδυνο απόλυσης.

Τελικά η εισηγήτρια του κόμματος δήλωσε πως υπερψηφίζει το άρθρο 30.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πηγή : news.gr

Αφήστε μια απάντηση