Τρ. Αλεξιάδης: Τι είπε για αποδείξεις – κλίμακες φορολογίας – ενοίκια – ΕΝ.Φ.Ι.Α. «Δεν υπάρχει περίπτωση με την νέα κλίμακα να έχουμε μεγαλύτερη επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα»

/
Ημερομηνία22 Φεβ 2016
/

ΑΜέσα στις επόμενες μία με δύο εβδομάδες θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το φορολογικό τοπίο ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή.

Αποδείξεις

Σε ότι αφορά τις αποδείξεις ο Κος Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες πρέπει να κρατούν τις αποδείξεις μέχρι να έρθει η διάταξη για την χρήση του πλαστικού χρήματος. Μετά την ψήφιση της διάταξης η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να κρατά τις αποδείξεις που παίρνει με την χρησιμοποίησης πλαστικού χρήματος, διότι το αρχείο αυτό θα το στέλνει η τράπεζα.

Για τις κλίμακες  εισοδήματος

Αυτή την στιγμή έχουμε 4 διαφορετικές κλίμακες (Μισθωτοί, ενοίκια, επιχειρηματίες, και αγρότες. Προσπαθούμε τις κλίμακες αυτές να τις κάνουμε λιγότερες πιο δίκαιες και αναλογικές. Γίνεται ένας διάλογος και μια διαπραγμάτευση για να αλλάξουν οι κλίμακες. Οι νέες κλίμακες θα είναι λιγότερες, πιο δίκαιες και αναλογικές και θα μεταφέρουν το φορολογικό βάρος σε μεγάλα και πολύ μεγάλα εισοδήματα ανέφερε ο Κος Αλεξιάδης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θεωρείται μεγάλο το εισόδημα των 25.000 ευρώ, ο  αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ,ότι άλλο είναι κάποιος να έχει εισόδημα 25.000 ευρώ, άνεργη σύζυγο πληρώνει ενοίκιο και παιδί που σπουδάζει στην επαρχία και άλλο το εισόδημα αυτό να το έχουν και δύο φορολογούμενοι με δικό τους σπίτι χωρίς παιδί που σπουδάζει στην επαρχία Πρέπει λοιπόν να λάβουμε υπόψιν πολλούς παράγοντες και να κατανέμουμε δικαιότερα την φορολογία.

«Διαβάζω διάφορα τερατώδεις σενάρια για κλίμακες, δεν ισχύουν αυτά τα τερατώδη που διαβάζουμε και  βλέπουμε σχετικά με  τις κλίμακες και την εισφορά αλληλεγγύης.»

«Δεν υπάρχει περίπτωση με την νέα κλίμακα να έχουμε μεγαλύτερη επιβάρυνση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα»

Ενοίκια

«Για τα ενοίκια συζητάμε την αλλαγή της κλίμακας, στην βάση της συμφωνίας που είχαμε το καλοκαίρι»

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κλίμακα για της εισφορά αλληλεγγύης θα μείνει ως ξεχωριστή κλίμακα και ότι η φορολογική επιβάρυνση από την άμεση φορολογία θα αυξηθεί για κάποια μεγάλα εισοδήματα.

ΕΝΦΙΑ περιουσιολόγιο

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε θα ξεκινήσουν οι φορολογούμενοι να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Δεν είναι σαφές το πότε θα γίνει. Μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα έχουμε περιουσιολόγιο, θα έχουμε μετά ΕΝΦΙΑ, δυστυχώς θα έχουμε όλα αυτά τα πράγματα που έχουμε κάθε χρονιά».

 

Πηγή: www.taxheaven.gr

 

Αφήστε μια απάντηση