Τα φορολογικά μέτρα που έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές

/
Ημερομηνία07 Σεπ 2015
/

Τα φορολογικά προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις, τα οποία έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές, βάσει της συμφωνίας που υπογράφηκε με τους δανειστές
 και η οποία ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, παρουσιάζουν Τα Νέα του Σαββάτου,.

Από την επομένη των εκλογών οι κρατικοί μηχανισμοί θα πρέπει να δουλέψουν στο φουλ προκειμένου να προλάβουν να υλοποιήσουν τα μέτρα και να μη διαταραχθεί η ομαλή ροή των δόσεων έως το τέλος του έτους.

Με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων -στα φορολογικά έρχεται να προστεθεί ένα βουνό άλλων δεσμεύσεων μεταξύ των οποίων οι αλλαγές σε Ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις- συνδέεται η εκταμίευση δόσεων ύψους 23,7 δισ. ευρώ (15 δισ. ευρώ για τις τράπεζες) έως το τέλος του έτους, αν και όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον η δόση του Οκτωβρίου θα καθυστερήσει λόγω εκλογών.

Η επόμενη κυβέρνηση καλείται να ψηφίσει και κυρίως να υλοποιήσει μεταξύ άλλων την ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στη φορολογία εισοδήματος, το ψαλίδισμα στις 100 δόσεις, την αύξηση του φόρου στα εισοδήματα από ενοίκια, την κατάργηση των εκπτώσεων στον ΦΠΑ των νησιών, την κατάργηση των επιστροφών φόρου για το αγροτικό ντίζελ, την αύξηση του συντελεστή φορολογίας των αγροτών σταδιακά έως το 2017 στο 26% από 13% σήμερα.

Μετά την κάλπη έρχονται και κατασχέσεις. Με απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου η αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, εξαιτίας των capital controls.

Από την 1η Οκτωβρίου όμως το σχέδιο δεν μπορεί παρά να τεθεί σε εφαρμογή για την αναστήλωση των δημοσίων εσόδων.

Προβλέπει σαρωτικές κατασχέσεις για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία σε πρώτη φάση -άνω των 70.000 ευρώ, μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας διασταύρωσης των αρχείων της Εφορίας με τα αρχεία των τραπεζικών καταθέσεων και δημόσιες μαύρες λίστες για όσους χρωστούν πάνω από τρεις μήνες φόρους ή εισφορές.

Πηγή: www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση