Τα νέα για τις εκπρόθεσμες διακοπές, τους κατοίκους εξωτερικού, και την παράταση των ΕΛΠ – Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων από τις 15 ενώσεις που συνυπέγραψαν την επιστολή για τους κατοίκους εξωτερικού με δραστηριότητα στην Ελλάδα

/
Ημερομηνία11 Δεκ 2015
/

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων από τις 15 ενώσεις που συνυπέγραψαν την επιστολή για τους κατοίκους εξωτερικού με δραστηριότητα στην Ελλάδα, στο Υπουργείο Οικονομικών με την παράσταση εκ μέρους της ΠΟΦΕΕ, του προέδρου Πανίδη Αβραάμ και του γενικού γραμματέα της ΕΦΕΕΑ Χριστόπουλου Γεώργιου και εκ μέρους των ενώσεων, από την ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ των Ηρακλείδη Ιωάννη προέδρου, Παπαγρηγορίου Νίκου γ.γραμματέα και Κασέρη Νεκτάριου εφόρου δημ.σχέσεων, από την ΕΛΦΕΕ Καλύμνου του Μουσέλη Μανώλη, προέδρου, από τη ΣΕΛΚΕ Κέρκυρας του Μαμάλου Νίκου προέδρου και της Βρανίκα Χριστίνας, γ.γραμματέα, της ΕΦΕΕ Ηρακλείου του Μπαριτάκη Παύλου, προέδρου και εκ μέρους του υπουργού, παραβρέθηκε ο διευθυντής του γραφείου του, κος Μελαχροινός  Παναγιώτης και οι συνεργάτες του υπουργού κος Παπαγιανόπουλος Σταύρος και κος Καούνης Πέτρος.

Συζητήθηκαν τα θέματα της επιστολής σε όλες τους τις διαστάσεις (θέμα φορολογίας κατοίκων εξωτερικού) και λάβαμε την δέσμευση να αποσαφηνιστεί άμεσα και μέχρι το τέλος του χρόνου με εγκύκλιο που θα εκδοθεί και θα λύνει τα επιμέρους θέματα.

Επίσης το κλίμα της συζήτησης ήταν εποικοδομητικό και τεθήκανε και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος όπως ΜΥΦ, ΕΛΠ, Εκπρόθεσμες διακοπές, Ψηφιακή υπογραφή λογιστών και γενικότερα η στενότερη συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν θεμάτων που προκύπτουν.

Ειδικότερα  για τα  ΕΛΠ ο υπουργός προτίθεται να δώσει λύση για την προαιρετική εφαρμογή τους με ένα χρόνο αναβολή. Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ Πανίδης Αβραάμ προσκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδη στην αυριανή τακτική γενική συνέλευση της ΠΟΦΕΕ να απευθύνει χαιρετισμό.
Πηγή: www.taxheaven.gr

Αφήστε μια απάντηση