Τα κίνητρα που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών.Θα κληρώνει… αυτοκίνητα ή σπίτια με τη συλλογή αποδείξεων

/
Ημερομηνία10 Ιαν 2016
/

Mε κληρώσεις και δώρα θα επιβραβεύει το Υπουργείο Οικονομικών όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.

Έτσι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.

Εκτός από τους φορολογούμενους, όμως, τα …τυχερά τους θα έχουν και οι τουρίστες. Ένα από τα σχέδια που μελετά το υπουργείο προβλέπει ότι κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με πλούσια δώρα.

Πάντως, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είπε ότι το τελικό σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα και τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Για να συνδεθεί, ωστόσο, το αφορολόγητο με αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα μηχανήματα POS.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει οι φορολογούμενοι επιδίδονται στο κυνήγι των αποδείξεων, τις οποίες δεν ξέρουν τις να τις κάνουν και που να τις αποθηκεύσουν.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά μέχρι σήμερα, για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί πως αυτές θα διαχωρίζονται από τις αποδείξεις των συναλλαγών που γίνονται με κάρτα

Πηγή: www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση