Σύντομα τέσσερα νέα προγράμματα από το ΕΣΠΑ

/
Ημερομηνία20 Ιαν 2016
/

Τέσσερα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα ανακοινώσει σύντομα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπως είπε ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», τα προγράμματα αυτά αφορούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τους αυτοαπασχολούμενους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων γενικά, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην εξωστρέφεια.

«Σ’ αυτό που θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους σημασία είναι η ποιότητα, δηλαδή ο τρόπος παρέμβασης να είναι στοχευμένος, να υπάρξουν συνέργειες, να βοηθήσει πραγματικά εκείνα τα παραγωγικά υποκείμενα που μπορούν να τραβήξουν τη χώρα λίγο πιο μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Κορκολής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει συγκεκριμένη στόχευση στην ποιότητα και όχι «όποιος θέλει παίρνει από λίγα, όποιος έχει ανάγκη, ή όποιος ζητάει χρήματα» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκολής, την περίοδο 2007 – 2013 μπορεί η απορρόφηση κονδυλίων να ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν είχε δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, δύο τομείς που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας. “Το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία δεν είναι, αν ο Έλληνας επιχειρηματίας ανοίξει άλλη μια καφετέρια η άλλο ένα εμπορικό κατάστημα” τόνισε.

Ο κ. Κορκολής επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα με τα τεράστια προβλήματα κατατάσσεται πρώτη στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, μεταξύ των 28 κρατών – μελών, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και είπε ότι τουλάχιστον σ’ αυτό τον τομέα θα πρέπει να είμαστε ως χώρα αισιόδοξοι.

Υπενθύμισε ότι, από την προηγούμενη κυβέρνηση, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είχε προϋπολογιστεί για το 2015 6,4 δισ. ευρώ και έκλεισε στα 6,406 δισ. ευρώ, γεγονός που -όπως είπε- έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.

«Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε ώστε και οι εθνικές πολιτικές να περάσουν στις περιφέρειες να εκτελέσουν το νέο ΕΣΠΑ, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους» κατέληξε ο κ. Κορκολής.

Πηγή: www.ethnos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση