Σχέδιο για να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες σε… δύο χρόνια Σχέδιο για να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες σε… δύο χρόνια

/
Ημερομηνία02 Δεκ 2013
/

Θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξίσωση με τις εμπορικές αξίες σε βάθος διετίας

Σχέδιο για να αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες σε… δύο χρόνια

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα από την ειδική ομάδα εργασίας το μεσοπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης των αντικειμενικών αξιών που θα περιγράφει τις ενέργειες που απαιτούνται για την εξίσωση με τις εμπορικές αξίες σε βάθος διετίας.

Ακολούθως τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμόσει τις τιμές ζώνης ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου. Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

Μιλώντας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης παραδέχθηκε ότι η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές τιμές αναβλήθηκε για το 2016 διότι εάν γινόταν σήμερα θα οδηγούσε σε πτώση των εσόδων από την φορολογία ακινήτων.

Με την δήλωσή του αυτή ο Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έλαβε αποστάσεις από την πρόσφατη δημόσια δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα ότι “οι αντικειμενικές τιμές δεν αναπροσαρμόστηκαν διότι θα πλήττονταν λαϊκές γειτονιές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα”.

Σε κάθε περίπτωση το σχέδιο της ειδικής ομάδας εργασίας που θα δοθεί στον κ. Στουρνάρα θα περιγράφει βήμα προς βήμα πως από τον Ιανουάριο του 2015 θα προσαρμοστούν οι τιμές ζώνης σε όλη την Ελλάδα ώστε να αντικατοπτρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις πραγματικές συνθήκες στην αγορά ακινήτων και πως θα αλλάξει το αντικείμενο του φόρου.

Στο τελικό στάδιο τον Ιανουάριο του 2016 το υπουργείο Οικονομικών θα ευθυγραμμίσει πλήρως τις αντικειμενικές τιμές με τις εμπορικές αξίες.

Πηγή : News.gr

Αφήστε μια απάντηση