Συντονισμός για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ Συντονισμός για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ

/
Ημερομηνία07 Νοέ 2013
/

Η πορεία απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα εξεταστεί σήμερα σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με την συμμετοχή του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, Γενικών Γραμματέων υπουργείων και Περιφερειών, αλλά και των επί κεφαλής των Διαχειριστικών Αρχών.
Σημειώνεται πως η Κυβέρνηση κατέγραψε πολύ καλές επιδόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013 οπότε υπερκάλυψε τον μνημονιακό στόχο για απορρόφηση κονδυλίων ύψους 1,381 δισ. ευρώ (1,284 δισ. ευρώ κοινοτική συνδρομή). Στόχος του κ. Χατζηδάκη είναι να μην υπάρξει πρόβλημα και με τον ετήσιο στόχο που προβλέπει απορρόφηση 4,184 δισ. ευρώ (3,890 δισ. ευρώ κοινοτική συνδρομή) και για αυτό θα συζήτηση από τους εμπλεκόμενους επιτάχυνση των προσπαθειών.
Στο ίδιο πλαίσιο στη σύσκεψη θα τεθεί προς εξέταση και η προετοιμασία εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου ύψους 18,5 δισ. ευρώ, καθώς μέχρι και το τέλος του έτους η Ελλάς  θα πρέπει να ολοκληρώσει την αναθεώρησή του ΕΣΠΑ 2014-2020 και να κοινοποιήσει στην ΕΕ τα ολοκληρωμένα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.

Πηγή : www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση