Στο taxis net τα εκκαθαριστικά με τον έξτρα φόρο

/
Ημερομηνία06 Οκτ 2015
/

Περισσότερα από 320.000 εκκαθαριστικά σημειώματα αναρτήθηκαν χθες στο Διαδίκτυο, με τα οποία καλούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και όσοι διαθέτουν αυτοκίνητα άνω των 2.500 κυβικών να πληρώσουν επιπλέον φόρους από αυτούς που αρχικά είχαν υπολογισθεί. Οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν διπλάσια προκαταβολή φόρου μετά την αύξησή της από το 27,5% στο 55%, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις, δεδομένου ότι αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου στο 100% από 80%. Οι αγρότες θα πληρώσουν το ποσό των 21 εκατ. ευρώ, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δώσουν σε τρεις δόσεις 349,7 εκατ. ευρώ.

Οι υπόχρεοι σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης, μετά την αύξηση του συντελεστή από το 10% στο 13% της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης για Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες, θα πληρώσουν επιπλέον στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 50 εκατ. ευρώ.

Ολοι οι παραπάνω θα αναζητήσουν το νέο εκκαθαριστικό στο taxisnet και με την Ταυτότητα Οφειλής έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τον έξτρα φόρο σε τρεις δόσεις.

Η πρώτη έως το τέλος Νοεμβρίου, η δεύτερη έως το τέλος Δεκεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Φεβρουαρίου. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 2%.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση