Σε υποδομές και μικρομεσαίους η μερίδα του λέοντος του νέου ΕΣΠΑ Σε υποδομές και μικρομεσαίους η μερίδα του λέοντος του νέου ΕΣΠΑ

/
Ημερομηνία22 Ιαν 2014
/

Υποδομές και κονδύλια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος στο νέου ΕΣΠΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο που έστειλε στις αρμόδιες αρχές το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι περιφέρεις θα λάβουν 4,6 δισ. ευρώ αλλά και το 30% κονδυλίων αξίας 4,4 δισ. ευρώ που προβλέπονται για τον αγροτικό τομέα.

Το νέο ΕΣΠΑ συνοδεύεται ωστόσο από πάρα πολύ αυστηρούς όρους που ονομάζονται «αιρεσιμότητες» και που μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο σε αναστολή αλλά και σε επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων αν τα έργα δεν φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα αλλά αν και η Ελλάδα ξεφύγει δημοσιονομικά των στόχων που θέτει η Ε.Ε.

Συνολικά θα διατεθούν εως το 2020 19,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων 16,4 από το ΕΣΠΑ και άλλα 4,4 δισ. ευρώ από αγροτικά κονδύλια

Για επιδοτήσεις επιχιερήσεων και άλλα έργα του υπουργείου Ανάπτυξης θα διατεθούν 3,7 δισ. ευρώ. Για υποδομές 4,4 δισ. ευρώ και για το δημόσιο μόνο 386 εκατ ευρώ. Για έργα στήριξης εκπαίδεσης και ανέργων θα διατεθούν 2,1 δισ. ευρώ.

Στις περιφέρειες τα πιο πολλά χρήματα λαμβάνει η Κεντρική Μακεδονία και η Αττική.

Πηγή : e-forologia

Αφήστε μια απάντηση