Πρεμιέρα σήμερα για τις φορολογικές δηλώσεις

/
Ημερομηνία20 Μαρ 2014
/

Με αλλαγές στη διαδικασία της υποβολής τους ξεκινά από σήμερα η δήλωση εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου.
Η σχετική πύλη του Taxisnet ανοίγει σήμερα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι πέρσι δεν προβλέπονται καταληκτικές ημερομηνίες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του υπόχρεου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα εσόδων δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση πέραν της 30ης Ιουνίου.

Παράλληλα, από φέτος θα είναι προκαθορισμένες οι δόσεις εξόφλησης των φόρων για φορολογουμένους με χρεωστικό εκκαθαριστικό. Η εκκαθάριση των δηλώσεων θα γίνεται αυτόματα με την ηλεκτρονική υποβολή και ο έξτρα φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, σε ίδιες ημερομηνίες για όλους τους φορολογουμένους με χρεωστικό σημείωμα.

Η προθεσμία για την πρώτη δόση, ανεξάρτητα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, εκπνέει στο τέλος Ιουλίου, για τη δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και για την τρίτη στο τέλος Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης έχει διατηρηθεί η έκπτωση φόρου 1,5%.

Ολοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους, ενώ τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα εκτυπώνονται από τον φορολογούμενο μέσω του Τaxisnet. Η πληρωμή των φόρων θα γίνεται με την εκτύπωση «Ταυτότητας Οφειλής» από το σύστημα Taxis αποκλειστικά στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

Πηγή :real.gr

Αφήστε μια απάντηση