Πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. από το EWG

/
Ημερομηνία06 Ιούν 2016
/

Θετική επί της αρχής είναι η έκθεση συμμόρφωσης (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης έχει ήδη κατατεθεί στο EuroWorking Group (EWG) που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, με στόχο να ανάψει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ εντός του μηνός. «Τώρα τη σκυτάλη θα πάρουν τα κράτη-μέλη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Τα κράτη θα ενημερωθούν από το EWG για τη θετική αξιολόγηση των θεσμών και θα ακολουθήσει η διαδικασία επικύρωσης από πέντε εθνικά κοινοβούλια.

Εφόσον έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα, τα Κοινοβούλια 6 χωρών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Μάλτα, Εσθονία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία) θα πρέπει να δώσουν την έγκρισή τους για την εκταμίευση. Αν όλα πάνε καλά, ξεκινά η διαδικασία για την καταβολή των 7,5 δισ. ευρώ (εκ των οποίων πάντως τα ¾ θα επιστρέψουν άμεσα στους δανειστές για πληρωμές σε ΕΚΤ, ΔΝΤ, τόκους κλπ).

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αφήστε μια απάντηση