Ποιες αλλαγές στη φορολογία θα φανούν στα εκκαθαριστικά του 2014 Ποιες αλλαγές στη φορολογία θα φανούν στα εκκαθαριστικά του 2014

Σημαντικές επιβαρύνσεις θα φανούν για εκατομμύρια φορολογούμενους με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης του 2014. Πρόκειται για το αποτέλεσμα αλλαγών που έχουν θεσπιστεί για το φετινό εισόδημα αλλά θα αποτυπωθούν στα επόμενα εκκαθαριστικά.

Οι αλλαγές αυτές είναι:

–    Κατάργηση του αφορολόγητου για ελευθέρους επαγγελματίες και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών έως 50.000 φορολογείται με συντελεστή 26% και υψηλότερο εισόδημα φορολογείται με 33%. Ο φορολογικός συντελεστής των Ο.Ε. και Ε.Ε. αυξάνεται από το 20 στο 26%.

–    Καταργείται το αφορολόγητο όριο για εισόδημα  από ενοίκια. Εισόδημα έως 12.000 φορολογείται με συντελεστή 11% και το υπερβάλλων με συντελεστή 33%.

–    Καταργούνται μια σειρά από φοροαπαλλαγές όπως αυτές για δαπάνη διδάκτρων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ενοικίου κύριας κατοικίας, ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν στην Ελλάδα, ασφαλίστρων κ.α.

Αποτέλεσμα των παραπάνω αλλαγών είναι να αυξάνεται κατακόρυφα ο φόρος εισοδήματος για επαγγελματίες, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Πηγή : capital

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *