Παράταση στην υποβολή οριστικών Φ.Μ.Υ. των Ν.Π.Δ.Δ και ασφαλιστικών ταμείων οικ. έτους 2013 έως 2 Οκτωβρίου

/
Ημερομηνία12 Σεπ 2013
/

Την παράταση οριστικής δήλωσης ΦΜΥ από τα υπόχρεα Ν.Π.Δ.Δ. − Ασφαλιστικά Ταμεία έως τις 2 Οκτωβρίου περιέχει μεταξύ άλλων το άρθρο έκτο του νόμου 4183/2013 “Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων και άλλες διατάξεις.” που δημοσιεύθηκε εχθές στο ΦΕΚ 186Α 11/9/2013

Αναλυτικά το άρθρο έκτο προβλέπει

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4183/2013 Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων και άλλες διατάξεις.

Άρθρο έκτο

Παράταση προθεσμίας υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών

1. Η υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, οικονομικού έτους 2013 από τα υπόχρεα Ν.Π.Δ.Δ. − Ασφαλιστικά Ταμεία των οποίων η ηλεκτρονική υποβολή δεν κατέστη δυνατή λόγω αδυναμίας διαμόρφωσης των αρχείων τους με βάση την αντίστοιχη εφαρμογή του taxisnet λόγω μη έγκυρων ή ανενεργών ΑΦΜ, γίνεται με την ακόλουθη διαδικασία. Η οριστική δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών με το πρώτο αρχείο που περιλαμβάνει το σύνολο των στοιχείων που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις εκδιδόμενες βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων των δικαιούχων με έγκυρα ΑΦΜ (αρχείο 1) υποβάλλεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου στο δικτυακό τόπο της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών και έχει μηδενικό υπόλοιπο. Το δεύτερο αρχείο (αρχείο 2) που περιέχει τους δικαιούχους του πρώτου αρχείου, καθώς και τους δικαιούχους με τα μη έγκυρα ή ανενεργά ΑΦΜ υποβάλλεται σε μαγνητικό μέσο (CD ή DVD) στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και το τυχόν χρεωστικό υπόλοιπο αποδίδεται στο είδος φόρου 1194 μέσω του τμήματος εσόδων της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.. Το δεύτερο αρχείο (αρχείο 2) προωθείται από τη Δ.Ο.Υ. για περαιτέρω επεξεργασία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.).

2. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Απόδοσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών των πιο πάνω υπόχρεων Ν.Π.Δ.Δ. − Ασφαλιστικών Ταμείων μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου 2013.

Πηγή :Taxheaven

Αφήστε μια απάντηση