Οδηγίες στις ΔΟΥ για ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑΟδηγίες στις ΔΟΥ για ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ

/
Ημερομηνία13 Νοέ 2013
/

Οδηγίες για την ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις δίνει στις ΔΟΥ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης, με επείγουσα εγκύκλιο, υπενθυμίζοντας ότι επιστροφές σε διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής επιβαρύνονται με τόκο σε βάρος του δημοσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων απέστειλε στις εφορίες δύο αρχεία με στοιχεία νέας επεξεργασίας αιτήσεων ΦΠΑ που έχουν υποβληθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 22 Οκτωβρίου 2013.

Στο πρώτο περιλαμβάνονται αιτήσεις οι οποίες διεκπεραιώνονται χωρίς έλεγχο και στο δεύτερο περιλαμβάνονται οι αιτήσεις για τις οποίες θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος πριν την επιστροφή του φόρου, αφού υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, η επιλογή των υποθέσεων για έλεγχο θα πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, με παράλληλη ενημέρωση της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού.

Η επιστροφή ΦΠΑ θα γίνει κατά προτεραιότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις καθώς και στους επιτηδευματίες για τους οποίους δεν υπάρχουν ενδείξεις φορολογικών παραβάσεων.

Πηγή : naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση