ΝΕΑ ΕΥΝΟΪΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

/
Ημερομηνία09 Ιαν 2012
/

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2011, νομοθετεί η κυβέρνηση Παπαδήμου επαναφέροντας ως «αντίβαρο», την προσωποκράτηση για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν τα… ρυθμίζουν.

Η νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η», θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών- δίνει νέα ευκαιρία σε όσους έχουν χρέη από εισφορές σε όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία να τα κεφαλαιοποιήσουν και να αρχίσουν να καταβάλουν σταδιακά ένα μέρος από αυτά (θα πληρώνουν το 20% των μηνιαίων εισφορών έναντι της συσσωρευμένης οφειλής) γλιτώνοντας το 80% των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (αντί του 60% που προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση).

Με βάση το τελικό σχέδιο, σε ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και οι οφειλές του 2011. Το συνολικό χρέος θα κεφαλαιοποιείται και με την υποβολή αίτησης οι οφειλέτες που καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές του 2012, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μικρές δόσεις με την έκπτωση του 80% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.

Προκειμένου να υπάρξει προοπτική αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών προς τα ταμεία (περί τα 11 δισ. ευρώ) η ίδια ρύθμιση θα προβλέπει την προσωποκράτηση για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν τα ρυθμίζουν.

ΠΗΓΗ : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση