Μετά τα Χριστούγεννα οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεωνΜετά τα Χριστούγεννα οι ημερομηνίες υποβολής φορολογικών δηλώσεων

/
Ημερομηνία09 Δεκ 2013
/

Λίγο μετά τα Χριστούγεννα και λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη οι ημερομηνίες υποβολής όλων των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014.
Σύμφωνα με το news.gr ο σχετικός προγραμματισμός για την υποβολή των δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη καταρτίζεται πλάνο για την ενίσχυση των πληροφοριακών συστημάτων και την επίλυση δυσλειτουργιών.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη διενεργηθεί προπαρασκευαστικές συναντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και βρίσκονται στα χέρια του κ. Θεοχάρη προτάσεις για τις οριστικές, ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων για το 2014.
Το χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων θα λαμβάνει υπόψη το χρόνο που θα απαιτηθεί για να παραμετροποιηθεί το σύστημα σύμφωνα με τις νέες αλλαγές που έχουν επέλθει με τους Νόμους 4174/2013 και 4110/2013.
Οι τελικές ημερομηνίες για την υποβολή των δηλώσεων θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών εντός του Δεκεμβρίου και θα είναι αμετάκλητες. Σημειώνεται πως το άρθρο 18 του 4174/2013 προβλέπει για την υποβολή φορολογικής δήλωσης τα εξής:
«§1. Ο υπόχρεος σε υποβολή φορολογικών δηλώσεων υποβάλλει τις φορολογικές δηλώσεις στη Φορολογική Διοίκηση κατά το χρόνο που προβλέπεται από την οικεία φορολογική νομοθεσία.
§2. Με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα ορίζονται:
α) η μορφή των φορολογικών δηλώσεων,
β) οι πληροφορίες και τα στοιχεία που πρέπει να αναγράφονται στη φορολογική δήλωση και τα τυχόν παραρτήματα αυτής,
γ) ο τρόπος υποβολής».
Όπως αναφέρουν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του οικονομικού έτους 2014 θα είναι αμετάκλητες, δηλαδή δεν θα υπάρξει καμία παράταση ημερομηνιών και αυτό δεν σχετίζεται μόνο με την εμπέδωση της συνέπειας και την φορολογική συμμόρφωση, αλλά γίνεται και προκειμένου το Taxisnet να είναι σε θέση να διαχειριστεί ομαλά τον τεράστιο όγκο εισερχόμενων.
 Πηγή : news.gr

Αφήστε μια απάντηση