Μείωσε το όριο χρήσης του ELA κατά 7 δισ. η ΕΚΤ

/
Ημερομηνία23 Ιούν 2016
/

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε κατά 7 δισ. το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, στα 61,1 δισ. ευρώ.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 22 Ιουνίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 65,0 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και στην περαιτέρω μείωση του εν λόγω ορίου σε 61,1 δισ. ευρώ από την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου, κατά 7,0 δισ. ευρώ συνολικά, αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών, καθώς και την επίδραση της επαναφοράς της εξαίρεσης (waiver) των ελληνικών τίτλων από τους κανόνες αποδοχής ενεχύρων του Ευρωσυστήματος, επισημαίνει η Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Πηγή: www.e-forologia.gr

Αφήστε μια απάντηση