Καταδρομικές τακτικές κατά της φοροδιαφυγής από το Σ.Δ.Ο.Ε.

/
Ημερομηνία02 Αυγ 2013
/

Ινκόγκνιτο θα καταφθάνουν σε τουριστικούς προορισμούς οι “ράμπο” με τη συνδρομή του Λιμενικού

Καταδρομικού χαρακτήρα εφόδους θα διενεργεί από σήμερα το ΣΔΟΕ σε τουριστικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα σε μια προσπάθεια να περιορισθεί η εκτεταμένη φοροκλοπή, αλλά και το λαθρεμπόριο.

Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στ. Στασινόπουλος έχει δώσει εντολές στα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ώστε να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά για αιφνίδιους ελέγχους σε νησιωτικούς προορισμούς τα δύο σκάφη που διαθέτει το ΣΔΟΕ, αλλά έχει έλθει σε συνεννόηση και με τα υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας, ώστε οι εφοριακοί να βοηθούνται από το Λιμενικό Σώμα και την Οικονομική Αστυνομία όπου αυτό είναι δυνατόν.

Τα φουσκωτά και τα σκάφη του Λιμενικού θα χρησιμοποιούνται προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή η έλευση των ελεγκτών στους τουριστικούς προορισμούς, αλλά και σε μια προσπάθεια οι ελεγκτές να επισκέπτονται την ίδια ημέρα περισσότερους από έναν προορισμούς. Η προσοχή του ΣΔΟΕ και των μεικτών κλιμακίων του υπουργείου Οικονομικών θα επικεντρωθεί στην έκδοση αποδείξεων, στη φοροδιαφυγή κάθε μορφής, αλλά και στο λαθρεμπόριο, το οποίο καταγράφει έξαρση του θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ο κ. Στασινόπουλος έχει εκδώσει περίπου 20 ειδικές εντολές ελέγχου για μεγάλες πίστες, νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια και σε περιπτώσεις που κάποια επιχείρηση βρεθεί να μην έχει εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις ή οι αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν υπερβαίνουν σε αξία τα 500 ευρώ, θα αναστέλλεται άμεσα για 48 ώρες η λειτουργία του καταστήματος.

Το “λουκέτο” θα μπαίνει επιτόπου με πράξη των οργάνων που θα διενεργούν τον έλεγχο και – εφόσον αυτό απαιτείται – η επαγγελματική εγκατάσταση θα σφραγίζεται και με τη συνδρομή της τοπικής αστυνομικής Αρχής.

Πηγή : news

Αφήστε μια απάντηση