Καθυστερεί ο συμψηφισμός εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών ΦΠΑ

/
Ημερομηνία10 Φεβ 2014
/

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα του συμψηφισμού εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ, για τις οποίες οι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την διαφορά του φόρου, αλλά ακόμα εμφανίζονται ως οφειλέτες στο σύστημα Taxis.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων είχε στις 16 Ιανουαρίου παράσχει διευκρινίσεις για την υποβολή εμπρόθεσμης τροποποιητικής περιοδικής δηλώσεως ΦΠΑ και είχε ξεκαθαρίσει πως στην περίπτωση που με την τροποποιητική δήλωση μειώνεται το χρεωστικό υπόλοιπο της αρχικής δηλώσεως, δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής του μη οφειλόμενου ποσού.

Για την τακτοποίηση της διαφοράς αυτής το υπουργείο είχε πει πως θα πραγματοποιηθεί εκ των υστέρων, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα και των δύο δηλώσεων.

Μέχρι και σήμερα όμως το θέμα του συμψηφισμού εμπρόθεσμων αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων ΦΠΑ, δεν έχει επιλυθεί με τον γγ Εσόδων, Χ.Θεοχάρη, να λαμβάνει τις σχετικές εισηγήσεις για τον τρόπο που θα γίνει ο συμψηφισμός μόλις την προηγούμενη Παρασκευή.

Ο Χ.Θεοχάρης τόνισε μάλιστα μέσω Τwitter πως υπάρχουν τεχνικής φύσης θέματα που δεν μπορούν να επιλυθούν αυτόματα.

Έτσι, εκατοντάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αν και έχουν καταβάλει την διαφορά του φόρου εδώ και περισσότερες από 20 ημέρες εξακολουθούν να εμφανίζονται ως οφειλέτες στο σύστημα Taxis, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Πηγή: www.in.gr

Αφήστε μια απάντηση