Ιδέα των δανειστών ο διπλός ΦΠΑ, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης

/
Ημερομηνία21 Μαΐ 2015
/

Ιδέα των ίδιων των θεσμών ήταν να υπάρξει έκπτωση στο ΦΠΑ με τη χρήση καρτών και τώρα την απορρίπτουν αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σε συνέχεια των πληροφοριών ότι οι δανειστές δεν δέχονται την πρόταση για διπλό ΦΠΑ (άλλοι συντελεστές για συναλλαγές με μετρητά και άλλοι για μη μετρητά) κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η Αθήνα είχε προτείνει αρχικά και σε ανεπίσημο επίπεδο την εφαρμογή ενός προγράμματος επιστροφής κεφαλαίου και σύνδεσής του με το αφορολόγητο.

Σε εκείνη τη φάση των ανεπίσημων συζητήσεων, στελέχη των θεσμών αντιπρότειναν να υπάρξει έκπτωση του ΦΠΑ απευθείας σε όσους πληρώνουν με κάρτα, δεδομένου ότι και η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει την χρήση του πλαστικού χρήματος.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι τώρα οι θεσμοί αποκρούουν ανεπισήμως την πρόταση για διπλό ΦΠΑ, ως μη συμβατή με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, ενώ οι ίδιοι ήταν εκείνοι που την είχαν προτείνει.

Το θέμα των αλλαγών στο καθεστώς ΦΠΑ θα εξεταστεί ενδελεχώς στο Brussels Group που ξεκινάει σήμερα στις Βρυξέλλες.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόταση για τον διπλό ΦΠΑ η κυβέρνηση θα παρουσιάσει και πρόταση με τρεις συντελεστές ΦΠΑ, έναν υψηλό 21 με 23%, έναν ενδιάμεσο 15% και έναν χαμηλό 7%

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση