Ερχονται αλλαγές στα capital controls – Τί προβλέπεται για τις αναλήψεις

/
Ημερομηνία15 Ιαν 2016
/

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς των capital controls για την ανάληψη μετρητών, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταημέρου για τους καταθέτες.

Αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται οριζοντίως τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει ανάληψη. Εάν για παράδειγμα η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα, αν γίνει την Τρίτη, την αμέσως ερχόμενη Τρίτη κ.ο.κ.

Πρόκειται για μία απόφαση προς την κατεύθυνση χαλάρωσης του περιοριστικού καθεστώτος στις αναλήψεις, με στόχο ο καθένας να τις προσαρμόσει στις ανάγκες του.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει επίσης από την Τράπεζα της Ελλάδος, να μπορεί να μεταφέρεται το εβδομαδιαίο όριο των 420 ευρώ και σε επόμενη εβδομάδα μέσα στον ίδιο μήνα. Με τον τρόπο αυτό, κάποιος θα μπορεί να σηκώνει μέσα στον ίδιο μήνα με μία κίνηση 1.680 – 2.100 ευρώ. Επίσης έχει ζητηθεί η αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ.

Πηγή: www.imerisia.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση