Επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων

/
Ημερομηνία06 Σεπ 2013
/

Επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Δημοσίου και φορολογουμένων

Τι ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας στην πρώτη συνεδρίαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου

Την επέκταση των συμψηφισμών μεταξύ Διοίκησης και φορολογουμένων, αλλά και την υιοθέτηση νέων ηλεκτρονικών συστημάτων για τη φορολογική συμμόρφωση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας μιλώντας σήμερα στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η διοικητική αναδιοργάνωση και η αναμόρφωση της φορολογικής διοίκησης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης του γνωμοδοτικού συμβουλίου της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα και με τη συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Ο κ. Στουρνάρας, κατά την εισήγησή του, υπογράμμισε την ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία και τις δομές της φορολογικής διοίκησης, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματική και έδωσε έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πολιτών. Ο υπουργός, ζήτησε από το γνωμοδοτικό συμβούλιο τριμηνιαίες εκθέσεις σε σχέση με την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της φορολογικής διοίκησης, την επίτευξη των στόχων, τις τυχόν παρατηρούμενες αποκλίσεις από τους στόχους, τις ευκαιρίες που εντοπίζονται και θα έπρεπε να αξιοποιηθούν, τους κινδύνους που εγκυμονούν λόγω λανθασμένων πρακτικών, καθώς και τις διορθωτικές ενέργειες για την επίτευξη του σχεδίου.

Πηγή : Taxheaven

Αφήστε μια απάντηση