Ενδιάμεσοι πάροχοι τα Επιμελητήρια για την πιστοποίηση της ψηφιακής υπογραφής

/
Ημερομηνία24 Ιούλ 2013
/

Την ανάδειξη των επιμελητηρίων σε ενδιάμεσους παρόχους για την πιστοποίηση της ψηφιακής υπογραφής προς τις επιχειρήσεις προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), με θέμα τις διαδικασίες του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ).
Ο ίδιος υποστήριξε ότι, μέσω της πλήρους λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ., θα επέλθει ελάφρυνση των επιχειρηματιών στις διαδικασίες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και μείωση του φόρτου εργασίας των επιμελητηρίων.

“Αυτό θα συμβεί καθώς δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται πιστοποιητικά για τις τράπεζες, για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, για την υπογραφή συμβάσεων του δημοσίου, αλλά και για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού η πρόσβαση στα στοιχεία των επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ. θα είναι ελεύθερη προς κάθε πιστοποιημένο ενδιαφερόμενο φορέα”, σημείωσε ο κ.Κομνηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, ενώ ζήτησε από τα επιμελητήρια να προωθήσουν το ΓΕΜΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), Μανώλης Βλαχογιάννης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών επιμελητηρίων._

 Πηγή : Taxheaven

Αφήστε μια απάντηση