Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την προσκόμιση των δικαιολογητικών

/
Ημερομηνία30 Σεπ 2013
/

Εκπνέει σήμερα η διορία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών σε 340.791 φορολογουμένους προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων τους.

Σημειώνεται πως από τους φορολογούμενους που ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης τους πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, έχουν μέχρι σήμερα προσέλθει στις εφορίες 161.988 φορολογούμενοι, δηλαδή το 47,5% του συνόλου.

Από τους 161.988 φορολογούμενους που ανταποκρίθηκαν και προσκόμισαν τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, οι εφορίες έχουν ολοκληρώσει την εκκαθάριση 93.293 δηλώσεων, ενώ εκκρεμεί ακόμη η εκκαθάριση 26.635 δηλώσεων τα παραστατικά των οποίων που έχουν ήδη ελεγχθεί. Περίπου 42.060 δηλώσεις που βρίσκονται στις εφορίες, παραμένουν υπό επεξεργασία και η εκκαθάριση τους θα γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

Από τους 178.803 φορολογούμενους που χαρακτηρίζονται «άφαντοι», καθώς δεν έχουν προσκομίσει δικαιολογητικά στην εφορία, οι περίπου 90.000 έχουν χρεωστικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης προσανατολίζεται στο να προχωρήσει στην εκκαθάριση των χρεωστικών αυτών δηλώσεων, αναγκάζοντας τους εν λόγω φορολογουμένους να προσέλθουν εκ των υστέρων για έλεγχο στις εφορίες.

Πηγή :Ημερησία

Αφήστε μια απάντηση