Δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup: Οι Ευρωπαίοι ζήτησαν παράταση του μνημονίου – Η Αθήνα είπε «όχι»

/
Ημερομηνία12 Φεβ 2015
/

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup – Παράταση για συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα

Την Δευτέρα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις καθώς όπως αναμενόταν σήμερα δεν υπήρξε κάποια τελική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων πιστωτών της.

Από τις Βρυξέλλες διαμηνύεται ότι δίνεται στην ελληνική κυβέρνηση διορία μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας 16ης Φεβρουαρίου για να υποβληθεί από την Ελλάδα αίτημα για συνέχιση της χρηματοδότησης μέσω του υφιστάμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους Ευρωπαίους ομολόγους του τέσσερις αρχές για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία, σύμφωνα με δύο πηγές της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία που να της παρέχει οικονομική σταθερότητα, βιωσιμότητα και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παράλληλα να αντιμετωπίζεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας υπουργός στη διάρκεια των συνομιλιών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Tην μη επίτευξη συμφωνίας είχαν  προαναγγείλει στο σύνολο τους σχεδόν οι συμμετέχοντες κατά την προσέλευσή τους στη σύσκεψη. «Δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα σήμερα. Αλλά εξαρτάται από το τι θα μας πει ο Γιάνης Βαρουφάκης», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble.

Πηγή: skai.gr

Αφήστε μια απάντηση