Δεν θα γίνει νέα εκκαθάριση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

/
Ημερομηνία04 Νοέ 2015
/

Σύνταξη – επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

 

Μια ακόμη είδηση αναρτήθηκε χθες από συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε. που εμπεριείχε στοιχεία παραπληροφόρησης. Μάλιστα, την είδηση αυτή την αναπαρήγαγαν στη συνέχεια κι άλλα Μ.Μ.Ε. και ιστοσελίδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση. Η είδηση αναφέρονταν στη “νέα εκκαθάριση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.” στην οποία σκέφτεται να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει μερίδα φορολογούμενων, οι οποίοι διαπίστωσαν ελλείψεις και λάθη στη συμπλήρωση του Ε2 και κατά συνέπεια δεν καρπώθηκαν την ανάλογη έκπτωση.

Ο κόμβος επικοινώνησε με τα αρμόδια τμήματα του Υπ. Οικονομικών και δυστυχώς, έλαβε την απάντηση ότι δεν ισχύουν όσα αναφέρονται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Συνεπώς, οι φορολογούμενοι που έχουν διαπιστώσει λάθη στην εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., θα πρέπει να προβούν στις ανάλογες ενέργειες.

Να σημειώσουμε τέλος ότι, αν και τα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εντούτοις κατά την γνώμη μας, -την οποία έχουμε διατυπώσει δημοσίως, αλλά και σε στελέχη του Υπ. Οικονομικών- θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών να διευκολύνουν τους φορολογούμενους και να αποφασίσουν να κάνουν μια ακόμη εκκαθάριση -μετά από συγκεκριμένη προθεσμία που θα δώσουν στους φορολογούμενους-, έτσι ώστε να προβούν στη διόρθωση των λανθασμένων δηλώσεων (Ε2, Ε9) και να αποφευχθεί έτσι η άσκοπη ταλαιπωρία, αλλά και οι χαμένες εργατοώρες στις Δ.Ο.Υ.
Πηγή: www.taxheaven.gr

Αφήστε μια απάντηση