ΓΓ. Εσόδων: Προθεσμία 15 ημερών για την εξόφληση χρεών προς το δημόσιοΓΓ. Εσόδων: Προθεσμία 15 ημερών για την εξόφληση χρεών προς το δημόσιο

/
Ημερομηνία26 Νοέ 2013
/

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για να ρυθμίσουν τις όφειλες τους κινδυνεύουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Προθεσμία 15 ημερών έλαβαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο από τη γγ. Εσόδων προκείμενου να τακτοποιήσουν τις όφειλες τους.

Με τις επιστολές, τις οποίες υπογράφει ο ΓΓ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, γίνεται σαφές στους φορολογουμένους ότι σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για να ρυθμίσουν τις όφειλες τους κινδυνεύουν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων και μέτρα αναγκαστικών εισπράξεων.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2013, άγγιξαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, «εκτινάσσοντας» το σύνολό τους στα 60 δισ. ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο παρατηρήθηκε βελτίωση στις εισπρακτικές επιδόσεις, αυτές παραμένουν μακριά από τους μνημονιακούς στόχους

Πηγή : ΑΠΕ-ΣΚΑΙ

Αφήστε μια απάντηση