Αποσύρει η κυβέρνηση το παράλληλο πρόγραμμα μετά την αντίδραση των δανειστών

/
Ημερομηνία17 Δεκ 2015
/

Στη μετάθεση του νομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα μετά τις γιορτές προσανατολίζεται η κυβέρνηση, προφανώς μετά τις έντονες αντιδράσεις των δανειστών που διαφωνούσαν σε συγκεκριμένα σημεία και απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Κατά πληροφορίες, σε σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και άλλους υπουργούς αποφασίστηκε ότι το πολυνομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα αποσύρεται.

Μετά και τις αντιδράσεις δανειστών αλλά και βουλευτών, επειδή το νομοσχέδιο κατατέθηκε χωρίς καν να έχει κοστολογηθεί επαρκώς και με διαδικασίες-εξπρές για να ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα, η κυβέρνηση έκανε όπισθεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να το επανακαταθέσει μέτα τις γιορτές, αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές.

Για την εξέλιξη αυτή ενημέρωσε μέλη του Euro Working Group ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομκών Γιώργος Χουλιαράκης.

Κοινοβουλευτικές πηγές αποφεύγουν να μιλήσουν για απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα και αναφέρονται σε αναβολή της συζήτησης που είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, αποφασίστηκε να σταματήσει η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επίσης αποφασίστηκε πως το νομοθέτημα δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή και την Ολομέλεια αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Η προγραμματισμένη για σήμερα στις έξι το απόγευμα συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την συζήτηση επι της αρχής του νομοσχεδίου και την συζήτηση των άρθρων αναβάλλεται. Η συζήτηση επρόκειτο να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και το Ποταμιού που είχαν αποχωρήσει διαμαρτυρόμενοι γιατί οι προωθούμενες διατάξεις δεν έχουν κοστολογηθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν είχαν επεξεργαστεί από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕΝΕ).

Πηγή: www.imerisia.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση