Αναβάλλεται η εφαρμογή του περιουσιολογογίου

/
Ημερομηνία11 Φεβ 2016
/

Για το φθινόπωρο παραπέμπεται η εφαρμογή του περιουσιολογίου, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η “Καθημερινή”, ενώ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο και να τεθεί σε λειτουργία από το 2017.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, η καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών διατάξεων αλλά και το πεπερασμένο ηλεκτρονικό σύστημα taxis, καθιστούν αδύνατη την δημιουργία του περιουσιολογίου, στο οποίο θα συμπεριληφθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν στην “Καθημερινή” ότι μέχρι την εφαρμογή του μένουν να ξεκαθαριστούν πολλά όπως για παράδειγμα, η βασική ανησυχία των πολιτών που σχετίζεται με το εάν τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν για την επιβολή νέων φόρων, με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και με την αξιοπιστία του συστήματος taxis.

Εξάλλου, η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων, δεν έχει καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογήσει ακόμη εάν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα, αναφέρει το δημοσίευμα.

 

Πηγή: www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση