Ακατάσχετος ο λογαριασμός μέσω καρτών για εταιρείες με οφειλές στο Δημόσιο

/
Ημερομηνία15 Ιαν 2016
/

Τη δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις πωλήσεις των επιχειρήσεων, μέσω των συσκευών χρέωσης καρτών POS θα προβλέπει διάταξη που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Όπως δήλωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, με θέμα τις χρεώσεις των επιχειρήσεων για αποδοχή πληρωμών με πλαστικό χρήμα, «λόγω οφειλών προς το Δημόσιο πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν POS, ενώ παρά την σχετική κοινοτική οδηγία οι προμήθειες για τη χρήση POS είναι πολύ μεγαλύτερες στην αγορά».

Αναφορικά με τη μείωση των προμηθειών, που χρεώνονται για τη χρήση POS οι επιχειρήσεις, ο Τ. Αλεξιάδης προανήγγειλε πρωτοβουλίες, λέγοντας ότι, «θα υπάρξει πλήρης συνεργασία με τις τράπεζες, καθώς και ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να σταθεί θεατής στο συγκεκριμένο ζήτημα». «Στόχος είναι να αυξηθούν από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τα έσοδα του Δημοσίου και ‘όχι τα κέρδη κάποιων’», είπε χαρακτηριστικά.

Επιστολή για τις προμήθειες
Προανήγγειλε, επίσης, την αποστολή επιστολής σε όλες τις τράπεζες για τις προμήθειες που χρεώνουν, οι οποίες όπως είπε «πρέπει να μειωθούν». «’Η θα συνεργαστούν κάποιοι για να φέρουμε αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής ή θα εφαρμόσουμε τους νόμους και το σύνταγμα», είπε σχετικά. Ο ίδιος ανέφερε ότι σε συνάντηση που έγινε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, υπήρξε συμφωνία για το θέμα και ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«Αν επεκτείνουμε τις τραπεζικές συναλλαγές, θα υπάρξει κοινωνικό όφελος. Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα όπως είχαμε στην αύξηση των εσόδων Δημοσίου και στα τέλη κυκλοφορίας παρά τα όσα λέγανε διάφοροι» δήλωσε τέλος ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: www.imerisia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση